Sprækker i hverdagen

Langt de fleste af os danskere lever et liv i overhalingsbanen. Det moderne liv går stærkt. Der er endeløse krav og forventninger både udefra og inde fra os selv. Vi skal præstere – levere varen – være eller i det mindste virke tjekkede, som om vi har styr på det. Og de senere år er det som om, samfundet tvinger os alle og ikke mindst de unge til at skynde os endnu mere, præstere endnu mere for at levere den danske drøm om succes.

For at vi kan holde til dette hurtige tempo, eller få mulighed for at vælge noget andet, er det vigtigt at opøve evnen til at stoppe op. Stoppe op og bryde den automatik, vi den største del af dagen fungere i. Vi må lære at lave sprækker i hverdagen, hvor vi kommer hjem til os selv og mærke det liv, vi er.

Stoppe op og blive nærværende.

Når vi stopper op – trækker vejret bevidst og bringer opmærksomheden til kroppen, kommer vi i kontakt med det nuværende øjeblik. Herfra udspringer der ro, og der opstår en mulighed for at bryde ud af mønstre, regulere følelser, og bevidst at dreje tankerne ad andre baner.

En sprække i strømmen af hverdagens uendelige tankespind og gøremål er FRIHED. Frihed til valg! Til måske at vælge at være venligere mod sig selv og andre – til at handle efter egne værdier – til at være og gøre på mere konstruktive måder.

Sprækker i hverdagen giver mulighed for virkelig at leve.

Ønsker du at være mere nærværende og levende i dit liv?

 

Med mindfulness træner du direkte evnen til nærvær. Se her...

I psykoterapi er der særlig fokus på at nedtone og fjerne det, der fylder i dig og stjæler nærværet. Se her...

Retreats er en enestående mulighed for at lave en MEGA SPRÆKKE ved helt at trække stikket i 3,5 dage i en ramme særligt indrettet til nærvær og fordybelse. Se her...